Spil Ansvarligt

Som beskrevet på siden Om os, er et af vores credoer, at pengespil skal være sjovt og underholdende. Det mener vi ikke mindst fordi, vi ved, at gambling hurtigt kan tippe i den forkerte retning.

Har du nogensinde oplevet, at den umiddelbare kilden i maven efter dit spil, pludselig snarere føles som en gang nagende mavekneb? Eller at det at spille ikke længere bare er et sjovt og spændende tidsfordriv, men derimod har fået magt over dit generelle humør og velbefindende?

Det at spille for penge er skægt og adrenalinprovokerende, men kan også være ekstremt vanedannende. Det kan derfor ikke understreges ofte nok, at du altid bør spille ansvarligt. Det vil grundlæggende sige, at det er vigtigt at være opmærksom på din krops og din psykes signaler. Mærk altid efter, om din tilgang til spil er let, legende og skaber glæde i din hverdag – eller om den snarere er tvangsmæssig og sætter dig i dårligt humør.

Hvor kan du søge hjælp?

ludomani.dk finder du en glimrende vejledning til, hvordan du kan tage begyndende ludomani i opløbet, og hvilke signaler, du skal være opmærksom på, når du spiller. Her kan du få gratis råd og behandling, både inden og efter en eventuel spilafhængighed udvikler sig. Du kan også høre og læse personlige beretninger om, hvordan en i udgangspunktet underholdende og harmløs hobby pludselig kan få overtaget, og hvordan de pågældende klarede at komme ud af deres misbrug igen.

Selvfølgelig er der flere grader af spilleafhængighed, og vi har det ikke alle i os at blive ludomaner; naturligvis følger en vis snurren i kroppen og et par ekstra hjerteslag med, når du venter på, at se dine resultater i en spilleautomat.

Alligevel opfordrer vi alle til at tage ansvar for deres spillevaner og med jævne mellemrum stille sig selv spørgsmålet: “Synes jeg stadig, det er sjovt at spille, eller gør jeg det af andre grunde?” Hvis du stadig har et smil på læben, når du spiller, og ikke krampagtigt stirrer på skærmen, mens du venter på udslaget af dit spil, er du sandsynligvis på rette spor.

Vores anbefalede sider om at afværge spilleafhængighed:

Sidst opdateret: 4 år siden

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold